GIANNI VERMEERSCH TIJDIG FIT VOOR RONDE VAN VLAANDEREN

Mathieu van der Poel zal als topfavoriet beginnen aan de Ronde van Vlaanderen, maar kan de wereldkampioen in de finale rekenen op Gianni Vermeersch? De Belg was woensdag ook betrokken bij de zware val in Dwars door Vlaanderen en is een vraagteken voor zondag.

Vermeersch heeft volgens zijn ploeg Alpecin-Deceuninck vooral last van een trauma ter hoogte van zijn staartbeen/heiligbeen. Verder heeft de 31-jarige coureur last van schaafwonden op zijn rug. “Er zal worden geëvalueerd of hij kan deelnemen aan de Ronde”, zo klinkt het op sociale media.

Het is voor Van der Poel en Alpecin-Deceuninck te hopen dat Vermeersch zondag fit genoeg is om aan de start te verschijnen van de Ronde. De Belg is een van de belangrijkste renners in steun voor de wereldkampioen, samen met Jasper Philipsen en Søren Kragh Andersen. Vermeersch eindigde drie jaar geleden zelf nog als zevende in de Ronde van Vlaanderen.

Dwars door Vlaanderen 2024 werd overschaduwd door de zware valpartij in de afdaling naar de Kanarieberg. Vermeersch kwam er dus niet ongeschonden uit, maar zijn landgenoten Wout van Aert en Jasper Stuyven zijn er nog erger aan toe. Die eerste liep bij de val maar liefst negen (sleutelbeen, borstbeen en zeven ribben) botbreuken op. Stuyven kampt dan weer met een gebroken sleutelbeen.

UPDATE 29/03, 10u30

Alpecin-Deceuninck laat weten dat extra onderzoeken en een testritje hebben uitgewezen dat Gianni Vermeersch fit genoeg is om te starten in de Ronde van Vlaanderen. De ploeg maakt weldra de volledige equipe rond Mathieu van der Poel bekend.

2024-03-28T11:13:43Z dg43tfdfdgfd